A mézes-csokidarabos banánkenyeret egyszerűen lehetetlen megunni. Az érett, már barnulásnak indult gyümölccsel ennél jobb nem is történhet. A banánkenyér napokig puha marad, bár valószínűleg előbb el fog fogyni.

A tojásokat a kétféle cukorral verd habosra úgy, hogy a térfogata megnőjön, és kifehéredjen. Add hozzá a mézet, a puha vajat és a villával összetört banánokat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és szitáld a tésztához. Forgasd össze, végül add hozzá az éles késsel feldarabolt étcsokit is.

 

Egy kenyérformát kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a banános masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 45-50 perc alatt süsd készre. Akkor megfelelő, ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.





Source link