Végre itt a tavasz: készíthetsz illatos és élénk színű medvehagyma pestót! A zöld mártogatós alapja a fenyőmag, amit bármelyik közepes méretű szupermarketben megtalálsz. Felhasználhatod úgy, ahogy a bazsalikomos pestót, tésztaszósznak vagy csirkemell töltelékének.

A fenyőmagot egy száraz serpenyőben öt perc alatt kevergetve pirítsd meg. A medvehagymát alaposan mosd meg, és szeleteld fel. A petrezselyemről tépkedd le a leveleit, a fokhagymát pucold meg, és szeleteld fel.

 

A reszelt parmezánt, a pirított fenyőmagot, a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát tedd egy késes aprítóba. Sózd, borsozd, és add hozzá az olaj felét. Turmixod össze, majd fokozatosan csorgasd hozzá a többi olajat is, amíg krémes állagot vesz fel. Ha kész, és nem használod fel azonnal, kanalazd csatos üvegbe, és hűtőben tartsd.





Source link