Sült csirkecombok dús tejszínes, tejfölös mártásban, mustárral és fokhagymával bolondítva: ilyen egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora. A szaftos fogás vendégvárónak is tökéletes, mivel szinte mindenki szereti az ehhez hasonló ételeket.

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. 

A pihentetési idő leteltével a tejszínt keverd össze a tejföllel, a mustárral, fél deci olívaolajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, egy kevés sóval és borssal. A csirkecombokat forgasd meg ebben a szószban, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Ha maradt még a mártásból, kanalazd a tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.





Source link