A tejszínes-gombás tészta darált hússal kevés munkával elkészíthető, és igazán kiadós, így tökéletes hétköznapi vacsora lehet belőle. Úgy a legfinomabb, ha a tejszínes mártáshoz is teszel reszelt sajtot.

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a gombát is szeleteld fel, add a hagymához, enyhén sózd meg, és kevergetve párold addig, amíg levet ereszt. Add hozzá a darált húst is, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. A tejszínt keverd el a reszelt sajt felével, add a gombás húshoz, és forrald össze. A tésztát lobogva forró sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le, és egyengesd el vajjal kikent tepsiben. Öntsd rá a tejszínes, darált húsos ragut, és forgasd össze. A tetejét szórd meg a reszelt sajt másik felével, és told 200 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a sajt és a felső réteg tészta ropogósra pirul.





Source link