A tejszínes, reszelt sajtos tepsis krumpli önálló fogásként is megállja a helyét, húsok mellé viszont akár ünnepi alkalmakra is tökéletes. A krumpli még ma is olcsóbb alapanyagnak számít, így sok családban kerül rendszeresen az asztalra.

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és nagyjából tíz perc alatt főzd félpuhára. Ha kész, szűrd le.

Egy tálat vékonyan kenj ki olajjal. Fedd be egy réteg krumplival, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel, locsold meg egy kevés tejszínnel, tegyél rá sajtot, majd újra egy réteg krumpli, fűszer, sajt és tejszín következik. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a krumpli puhára sül. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.





Source link