Télen is ehetsz fantasztikus zöldséglevest. Karfiollal, kelbimbóval, répával és krumplival sűrű, laktató és nagyon egészséges lesz. Ha tartasz otthon zöldségalaplevet a mélyhűtőben, még jobban ki fognak jönni az ízei.

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a répákat és a zellert tisztítsd meg, karikázd fel, a fokhagymagerezdeket pucold meg, és vágd apróra. A karfiolrózsákat folyóvíz alatt alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. Egy lábosban hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket és a fokhagymát, kevergetve pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd. A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel, a kelbimbókat mosd meg, ha túl nagyok, vágd őket félbe, és add a leveshez. Főzd nagyjából fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. A főzés végén szórd meg aprított petrezselyemmel.





Source link