A tepsiben sült, sajtos szósszal leöntött karfiol és brokkoli hús nélkül is eltelít. Mindkét zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezért érdemes gyakran készíteni őket. A tepsis fogást sok sűrű, tojásos-tejszínes szósz és reszelt sajt koronázza meg.

A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg folyó víz alatt, és szeleteld fel őket nagyobb darabokra. Egy lábosban forralj vizet, tegyél bele két evőkanál tejet és egy kevés sót, majd ebben főzd elő két perc alatt a zöldségeket. A roppanós rózsákat egyengesd el egy tepsiben. Egy serpenyőben kevés olajon párold üvegesre a hagymát, és keverd a tepsiben várakozó zöldségekhez.

A szószhoz a tojásokat üsd egy tálba, és keverd el őket a sóval, a borssal, a kurkumával és a curryporral. Öntsd hozzá a habtejszínt és a lisztet, kézi habverővel keverd csomómentesre, és öntsd le vele a zöldségeket. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig.





Source link