A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, hogy ne főzd túl.
A kelbimbókat folyó víz alatt alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat vágd félbe, a kicsiket hagyd egészben.
Egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a kelbimbókat, majd szórd meg őket sóval és borssal.
A tejfölt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével. Forgasd össze a tepsiben várakozó kelbimbóval, és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy rövid ideig, hogy a sajt a tetején roppanósra piruljon.
Source link