Sokan idegenkednek a nyers tojástól, de a tojásmentes tiramisut nem csak nekik érdemes kipróbálni. A mascarponés, babapiskótás olasz édességet számtalan változatban készítheted el: a hagyományos mellett érdemes megkóstolni az epres és a gesztenyés variációt is. Ha gyerekek is esznek belőle, a koffeinmentes kávé a legjobb választás hozzá.

A jól behűtött tejszínből verj kemény habot, majd add hozzá vaníliaaromát, a cukrot és a mascarponét. Keverd simára. A kávét főzd le, vagy neszkávéból keverd ki. 

A babapiskótákat egyenként mártsd bele a kávéba, és rakj ki belőlük egy réteget egy tepsi aljában. Kend meg őket krémmel, majd újabb adag kávés babapiskóta és krém következik. Így rétegezd, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején krém legyen, erre szitálj kakaóport. Egy éjszakát pihentesd a hűtőben, és másnap tálald.





Source link