Ez a fantasztikus tojásos krumpli hasonlít a spanyol omlettre, de füstölt szalonnás alapon, hagymával készül, így sokkal intenzívebbek az ízei. A masszát lágy krémsajt fogja össze. Akár ebédre vagy vacsorára, főfogásként is tökéletes választás.

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, és a pörcöket tedd félre. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát.

Amíg a hagyma sül, hámozd meg és karikázd fel a krumplit. Add a hagymához, sózd, borsozd, és lefedve párold puhára. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy megpuhuljon, ekkor keverd el a krémsajttal. Nem baj, ha közben szétesik.

A tojást villával verd fel, sózd és borsozd, és add a puha krumplihoz. Öntsd bele vissza a szalonnapörcöket, és kevergesd két-három percig, amíg a tojás megszilárdul.





Source link