A ropogós sült tészták szerelmeseinek ez a sajtos-tojásos változat is ízleni fog. Ha van a hűtődben elfekvőben egy kevés sajt és tojás, a kamrádban pedig száraztészta, a boltba sem kell leugranod miatta. A tetejére sült kéreg egyszerűen ellenállhatatlan.
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.
A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és oszd el benne a kifőtt tésztát. A tojást egy kisebb edényben villával verd fel, sózd, borsozd, és ha szereted a csípőset, hintsd meg kevés chilivel. Keverd bele a reszelt sajt felét is. Az így kapott sajtos-tojásos egyveleget forgasd össze a tepsiben várakozó tésztával. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig.
Source link