A szaftos, paradicsomos töltött paprika húsmentes, zöldséges-rizses töltelékkel is mennyei lesz. Télen, amikor nincs érett, roppanós zöldség a piacon, nyugodtan használhatsz hozzá színes kaliforniai paprikát is, így már kinézetre is vidám lesz az étel. Sütőben sütve még finomabb lesz.
A rizst sós vízben főzd félpuhára. A zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel, futtasd meg egy kevés olvasztott vajon, majd egy kis víz hozzáadásával párold őket fedő alatt puhára. Az almát hámozd meg, és vágd kis darabokra. Keverd össze a zöldségeket és az almát a rizzsel, fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel. A paprikák kalapját vágd le, a csumájukat távolítsd el, és oszd el bennük egyenletesen a rizses tölteléket.
A mártáshoz a lisztből és az olajból készíts rántást. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a sűrített paradicsomot is, ízesítsd sóval és cukorral, és nagyjából tíz perc alatt főzd össze. Ha túlságosan besűrűsödik, vízzel hígítsd.
A megtöltött paprikákat helyezd el egy tepsiben, öntsd rájuk a paradicsommártást, fedd be alufóliával, és 220 fokon 40 perc alatt süsd készre.
Source link