Télen is ehetsz zöldséges ételeket! A toszkán csirkemellet tejszínes, spenótos szósz koronázza meg, a legfinomabb ízekért pedig a fűszeres pác felel, amiben előzőleg pihentetni kell a hússzeleteket.
A páchoz való fűszereket és az olívaolajat keverd el egy kisebb tálban. A csirkét vágd szeletekre, kend le a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A pácolási idő leteltével oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a csirkemelleket, majd vedd ki őket. A serpenyőbe szükség szerint önts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a szárított paradicsomot, sózd, borsozd, forgasd össze, és fedő alatt nagyjából hét perc alatt fonnyaszd meg őket. Amikor a zöldségek összeestek és megpuhultak, öntsd fel őket a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, szórd meg reszelt parmezánnal, és forrald össze. Rizzsel vagy tésztával tálald.
Source link