Ha szereted a gyümölcsös húsokat, ezen a télen tálalj aszalt szilvával töltött csirkemellet! Akkor lesz a legfinomabb a gyümölcs, ha már elkészítés előtti este vörösborba áztatod, így kellően felpuhul, és zamatos is lesz.
Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe.
Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.
A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.
Source link