Érdemes a csirkecombokat vajban kisütni, mert egészen más karaktert ad neki, mint az olaj. Ha van olyan serpenyőd, amit a sütőbe is tehetsz, még kevesebb munkád lesz a fejedelmi vacsorával, és még mosogatnod is kevesebbet kell utána.

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a rozmaringot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és egy gerezd reszelt fokhagymával. Forgasd meg a combokat ebben a fűszerkeverékben, és tedd őket félre. Egy olyan serpenyőben, amit utána a sütőbe is be tudsz tenni, olvaszd fel a vajat. Tedd bele a csirkecombokat először a bőrös felükkel lefelé, néhány perc alatt nagy lángon piríts rájuk kérget, majd fordítsd meg őket, és pirítsd meg a másik oldalukat is. A serpenyőt utána takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a csirkecombok omlósra puhulnak.





Source link