A sült sertéskarajnak különösen jól áll a citromos pác. A hozzávalók nagy részét talán meg is találod a hűtődben és a kamrádban, így akkor is jól jön ez a recept, ha nem volt időd vásárolni előtte. Mielőtt beteszed a húsokat a sütőbe, piríts rájuk kérget, így sütés közben megőrzik a bennük található értékes nedveket.

A karajszeleteket klopfold ki, sózd, borsozd. Az olajat keverd össze az egyik citrom lereszelt héjával, kifacsart levével és a majoránnával, öntsd nyakon a húst ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább két órát.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz, tapadásmentes serpenyőt, és nagy lángon, oldalankét egy-két perc alatt piríts kérget a húsokra, ezután pakold őket egy tepsibe. A serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és párold rajta üvegesre a felcikkezett hagymát. Amikor már puha, dobd hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd öntsd fel a borral és forrald össze. Öntsd ezt a szaftot a tepsiben várakozó hússzeletek tetejére. A másik citromot karikázd fel, helyezd el a húsok mellett és a tetejükön, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Amikor megpuhult, vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további negyedórát.





Source link