A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.





Source link