Itt a tél, ideje sütőtökös piskótát sütni mindenféle illatos téli fűszerrel! Ebbe a változatba a klasszikus fahéj, gyömbér és szegfűszeg mellé reszelt narancshéj is kerül, a süti tetejét pedig édes, krémsajtos máz vonja be.

A piskótához egy fél sütőtököt először 200 fokos sütőben süss puhára nagyjából egy óra alatt. Ha kész, kaparj ki a húsából húsz dekát, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a cukorral, add hozzá a sütőtökpürét, reszeld bele a narancshéjat, és még mindig robotgéppel keverve add a tojáshabhoz. A lisztet szitáld át, keverd el a fűszerekkel, és fokozatosan, már csak fakanállal keverve forgasd a tojáshoz. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe tíz percre. Ennyi idő alatt meg is sül. Amikor kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.

A mázhoz a sajtkrémet habosítsd ki a cukrokkal és a szobahőmérsékletű vajjal. Kend a kihűlt süti tetejére, és tedd a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul.





Source link