A grízgombócleves nagyon hamar készen van, olcsó, és minden gyerek szereti. Kitűnő jolly joker azokra az esetekre, amikor gyorsan szeretnél valami olyat készíteni, amit biztos, hogy mindenki megeszik. Ezt a grízgaluskareceptet természetesen más, komolyabb levesekhez is felhasználhatod.
Az alaplevet tedd fel forrni. Ha nincs a mélyhűtődben eltéve, akár leveskockából is elkészítheted. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.
Amíg a lé forr, állítsd össze a galuskákat. A tojásokat egy kis tálban verd fel villával, majd adagold bele egyenként a grízt, amíg sűrű galuskatészta-állagú masszát kapsz. Kiskanállal szaggasd őket a forrásban lévő levesbe. Vedd figyelembe, hogy főzés közben nőni fognak. Várj, amíg feljönnek a víz tetejére, és onnantól számítva még öt percig főzd őket.
A legvégén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd fél perc múlva zárd el a leves alatt a lángot.
Source link