A leveles tésztából készülő sonkás-sajtos csavart rúddal tényleg nincs semmi munka. Készíthetsz belőle négy nagy vagy nyolc kisebb darabot. Jól megy hozzá a ketchup vagy a mustár, ki hogy szereti.
A leveles tésztát terítsd ki egy deszkára. Ha fagyasztottat használsz, előbb olvaszd fel, és deszkán nyújtsd ki, ha frisset, akkor csak tekerd le. Vágd a lapot hosszában ketté. Az egyik felét rakd ki füstölt sonkával, és szórd meg reszelt sajttal, a másikat kend meg ízlés szerint ketchuppel, mustárral vagy akár mindkettővel. A megkent tésztadarabot borítsd a sonkás-sajtos részre a ketchupös vagy mustáros részével lefelé. Az így kapott szendvicsből vágj négy hosszú csíkot, majd a két végüket ellenkező irányba forgatva csavard meg őket. Ha kisebb darabokat szeretnél, felezd el a rudakat. Pakold őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejüket kend meg tojássárgájával, és 220 fokon tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre.
Source link