A zöldséges-paradicsomos spagettit könnyen összedobhatod akár egy hétköznap este is, ugyanis alig van vele munka. Olyan zöldségeket tegyél bele, amilyeneket szeretsz: jól megy hozzá a padlizsán, a cukkini és a kaliforniai paprika.
A tészta vizét tedd fel forrni.
Közben készítsd elő a zöldségeket: a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a padlizsánt mosd meg és szeleteld fel. Meghámozni nem kell őket. Egy serpenyőben hevíts olajat, dob rá a zöldségeket, sózd, borsozd, ha szereted az erőset, szórd meg őket chilivel, és lefedve kezdd el párolni őket. Add hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot is.
Amikor a főzővíz felforrt, tegyél bele sót, olajat, dobd bele a tésztát, és főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le.
A megpuhult zöldségekhez keverd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel, és adagolj hozzá annyi vizet, hogy jó szószos állagot kapjon. Ehhez használhatsz néhány kanállal a tészta főzővizéből is. Rotyogtasd öt-tíz percig, hogy az ízei összeérjenek, majd forgasd össze a kifőtt tésztával.
Source link