A kapros-túrós rétes isteni finom sós sütemény, és annyira kiadós, hogy akár egy leves után második fogásnak is megállja a helyét. A kész réteslapok kezelését gyerekjáték megtanulni, és a töltelék összeállítása sem kíván gyakorlatot.

A túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a tojással, a grízzel, az apróra vágott kaporral, és sózd meg. A vajat olvaszd fel. Egy réteslapot helyezz nedves konyharuhára. Kend meg olvasztott vajjal, tegyél rá egy újabb lapot, és így folytasd a rétegzést négy lapig. A legfelsőt kend meg a töltelék felével, tekerd fel, kend meg a tetejét is tejföllel, és helyezd egy tepsibe. Ismételd meg a műveletet a lapok és a töltelék másik felével. 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket ropogósra. Várd meg, amíg kihűlnek, és csak utána szeleteld.





Source link