A sütés nélkül készülő zserbógolyóban minden benne van, ami hagyományos nagy testvérében: a darált dió, a sárgabaracklekvár és a roppanós csokimáz. Nagy előnye, hogy az egész napos munkát alig húsz perc alatt kiválthatod vele, utána pedig foglalkozhatsz a menü többi részével vagy a fa díszítésével.

A darált kekszet, a darált diót, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, a porcukrot és a kakaóport tedd egy tálba. Adj hozzá fokozatosan, kanalanként annyi lekvárt, hogy jól gyúrható masszát kapj, végül keverd bele a rumot is. Formázz belőle golyókat.

A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel, és hempergesd meg benne a golyókat. Még egyszerűbb megoldás, ha rácsra állítod őket, és így csorgatod rájuk a csokit. Tedd a zserbógolyókat néhány órára hideg helyre, amíg a bevonat megszilárdul rajtuk.





Source link