Sokszor nem könnyű megállapítani, hogy szimpatikus vagy-e annak, akivel még csak néhányszor találkoztál, mert nem mindenki mutatja ki egyértelműen, hogy kedveli-e a másikat.

Szerencsére azonban vannak tudat alatti jelek, amikből olvashatsz: ha az alábbiakat veszed észre, akkor biztos lehetsz benne, hogy beloptad magad az illető szívébe.

Tudat alatti jelek, hogy valaki kedvel

Feléd fordítja a lábfejeit

Bár talán furcsán hangzik, de érdemes néha lepillantani a beszélgetőpartner lábfejére, ha szeretnéd tudni, szimpatikus vagy-e neki. Ha ugyanis igen, akkor általában feléd néznek a lábujjai, esetleg kicsit kifelé, de mindenképp a te irányodba. Az összekulcsolt boka vagy a hátrahúzott lábfej például nem jelent túl jót.

Fotó: Mixmike / Getty Images Hungary

Látható helyen vannak a kezei

Nem csak a lába, a keze is árulkodik: ha kedvel, a legtöbbször látható helyen vannak a kezei, például nem teszi őket zsebre vagy keresztbe, nem fogja őket össze maga előtt, ezek ugyanis az elzárkózás jelei. 

Őszintén mosolyog

Egy-egy erőltetett mosolyt könnyű elereszteni még akkor is, ha egyáltalán nem bír valakit az ember. Ez viszont nagyon más, mint az őszinte nevetés. A valódi mosolynál látszanak legalább egy picit a fogak, és a szem is mozdul a mimikával, összehúzódik picit, és megjelennek a mimikai vagy mosolyráncok. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Oldalra fordított fej

Ha a másik kissé oldalra fordítja a fejét, miközben beszélsz, az nagyon jó jel: ez ugyanis azt üzeni, hogy tényleg kíváncsi a mondandódra, érdekli, amiről mesélsz, és szimpatikusnak talál. Bár ezt mindenki tudattalanul csinálja, nagyon is árulkodó.

Néha elakad a szava

Azt veszed észre, hogy keresi a szavakat, néha kicsit elakad, esetleg korrigálja a saját mondatait? Ez azt jelenti, hogy izgul a jelenlétedben, és zavarban van, ami nagyon is pozitív. Ilyenkor ugyanis jó benyomást akar kelteni, azt szeretné, ha kedvelnéd, méghozzá azért, mert ő is kedvel téged.

randi 3

Fotó: BartekSzewczyk / Getty Images Hungary

Megérinti a nyakát

A nyak, illetve a torok a sebezhetőség és a kommunikáció területe. Ha valaki gyakran megérinti magát ezeken a részeken beszélgetés közben, akkor nagy valószínűséggel érdeklődik irántad, és aggódik, hogy jó úton jár-e afelé, hogy megkedveltesse magát veled. 

Apróságok, amiktől mindenki vonzóbbnak tűnik

Joe Navarro testbeszédszakértő szerint az egyes testtartások képesek vonzóbbnak láttatni valakit mások szemében, így nagy segítségére lehetnek annak, aki szeretné meghódítani a kiszemeltjét, vagy a randevúk során szeretne pozitív benyomást tenni a partnerére. A következő apróságok tudományosan bizonyítottan beválnak: ha ezeket alkalmazza valaki, sokkal csábítóbbnak, szexibbnek és szimpatikusabbnak látják majd az emberek.

Source link