A legtöbb ember a Google Térképet a fő funkciójára használja, tehát arra, hogy az A pontból B pontba vivő leggyorsabb útvonalat megtalálja. De ez csak egy része annak, amit a népszerű térképalkalmazás tud. 

Az éttermek megtalálásától kezdve a parkoló autó megtalálásáig ezek azok a Google Térkép-praktikák, amelyeket érdemes ismerni és kihasználni.

4 hasznos Google Maps-trükk

Éttermi preferenciák beállítása

Be lehet állítani az éttermi preferenciákat az alkalmazáson belül. Ez azoknak különösen hasznos, akik speciális étrendet folytatnak, tehát például laktóz- vagy gluténérzékenyek, vegánok vagy vegetáriánusok. 

Fotó: spukkato / Getty Images Hungary

Ha az ember minden új éttermet felkeres, hogy megtudja, az étlap megfelel-e étkezési igényeinek, a Google Térkép megspórolhat neki egy lépést. Nyisd meg a Beállítások, majd az Étel- és italpreferenciák elemet, aztán koppints a Diéta elemre.

Innen számos lehetőség közül választhatsz, például vegán, vegetáriánus, kóser és gluténmentes. Amikor legközelebb éttermeket keresel az alkalmazás segítségével, a Google Térkép megmutatja a preferenciáidnak megfelelő vállalkozásokat.

Parkoló autó megtalálása

A Google Térkép szinte bárhová elvezeti az embert, még az autóig is, ha nem találná meg a zsúfolt parkolóban. A funkció kihasználásához be lehet állítani a parkolóhely elmentését. 

Ehhez rá kell koppintani az aktuális tartózkodási helyet jelző kék gombostűre, és kiválasztani a parkolóhely mentése lehetőséget. Mikor az ember készen áll, hogy visszatérjen autójához, megnyithatja az alkalmazást, és útvonaltervet kérhet a térképen elmentett gombostűhöz.

GettyImages-1011597972

Fotó: nirat / Getty Images Hungary

Útvonal megosztása barátokkal

Ahelyett, hogy valaki néhány percenként SMS-t küldene ismerőseinek, hogy frissítse őket várható érkezési idejéről, megengedheti nekik, hogy valós időben lássák, hol tartózkodik. Ez akkor is hasznos, mikor az ember egyedül utazik, és a biztonság kedvéért szeretné, ha valaki tudná, merre jár.

A Google Térkép útvonaltervét használva az úti cél eléréséhez, koppints a képernyő alján lévő sávra, és nyomd meg az Utazás előrehaladásának megosztása gombot.

A Google lehetővé teszi, hogy helyadatokat küldj a névjegyeid között szereplő személyeknek. Az, akivel megosztod az utazást, csak addig fogja látni, hol jársz, amíg úton vagy.

A cikk az ajánló után folytatódik

Térkép letöltése az offline útvonaltervezés érdekében

Egyes felhasználói a Google Térképnek továbbra is papírtérképeket tartanak az autójukban arra az esetre, ha szolgáltatás nélküli területen hajtanának át. Erre is van megoldás! A következő utazás előtt add meg azt a helyet a Google Térképen, amelyen keresztül fogsz utazni.

Koppints a névre az oldal alján, és válaszd a felugró ablakban a Letöltés lehetőséget. Lépésenkénti útmutatásokat és üzleti információkat érhetsz el ezen a területen még akkor is, ha telefonod offline állapotban van.

Útvonalak küldése laptopról mobileszközre

Vannak, akik inkább asztalon szeretnek útvonalakat tervezni a Google Térkép laptopra alkalmazható verzióján, de ez a kocsiban már nem lenne kényelmes. Ha a számítógépen feltérképezett útvonalakat szeretnéd megtalálni később a mobilodon, keresd meg a laptopodon az útvonal tetején az okostelefonra mutató nyíl ikont.

Ha rákattintasz, megjelenik a telefonra küldés lehetősége. Csak győződj meg arról, hogy bejelentkeztél abba a fiókba, amelyet a mobilalkalmazáshoz is használsz asztali számítógépeden.

Nagyítás egy ujjal

Amikor az ember útközben nézi meg az útvonaltervet, még a nagyítás mozdulata is gondot okozhat. A Google Térkép koppintásos nagyító funkciója leegyszerűsítette ezt.

Koppints kétszer a térképre egy ujjal, és tartsd az üvegen. Onnantól kezdve az ujjad fel-le húzva nagyíthatsz és kicsinyíthetsz. A videó tökéletesen bemutatja a módszert. 

Útvonal magasságának ellenőrzése

Ha rákattintasz az alkalmazás jobb felső sarkában lévő, négyzetszerű ikonra, többféleképpen láthatod a teret. Az egyik felfedi a vizsgált terület magassági kontúrjait.

Ha a Google szabványos térképét topográfiai térképpé alakítod, a meredekséget is beleszámíthatod az utazásba, ami különösen hasznos kerékpározás vagy gyaloglás során.

7 fájdalmasan vicces fotó emberektől, akiken kifogott a technika

Abszurd képek technikai analfabétáktól.

Képek forrása: Getty Images

Source link