A házi lekvár nemcsak kenyérre kenve, hanem süti alapanyagaként is fenséges. Van, hogy a tésztába kerül, de gyakoribb, hogy töltelékként vagy a tetején krémként szerepel.

ad

A lekvár számtalan módon használható fel. A gombócot és a piskótatekercset mindenki ismeri, de ugyanígy kihagyhatatlan a diós rácsos linzerből vagy akár egy őszies hangulatú kevert süti tésztájából. A palacsintának is klasszikus tölteléke lehet: ilyenkor is bátran kísérletezz különböző nemzetek receptjeivel.

Sütik házi lekvárral

Ha tettél el a nyáron barack-, málna- vagy meggylekvárt, itt az ideje, hogy elkezdd felbontani az üvegeket. Ha ez kimaradt, akkor sincs semmi veszve, mert a piacon mindig kaphatsz jó minőségű házi termékeket. Végszükség esetén boltban is megvásárolhatod őket, úgy is finomak lesznek a sütik.





Source link