A fogyókúra, egészséges életmód nem arról szól, hogy az ember megvonja magától a finom falatokat, hiszen mértékkel szinte bármit lehet enni, ami csak jólesik. Nem véletlenül népszerűek a kalóriaszámoláson alapuló diéták, segítségükkel könnyen nyomon követhetőek és szabályozhatóak az étkezések.

Az alakformálás kulcsa a kiegyensúlyozott étrend, melyben a makrotápanyagok, tehát a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok is megfelelő arányban szerepelnek, és oda kell figyelni a megfelelő rostbevitelre is.

500 kalória alatti ebédek

Hogyha valaki szeretné kiszámolni az alapanyagcseréjét, ezt a képletet tudja segítségül hívni: ((Testsúly x 10 + magasság x 6,25) – életkor x 5) -161 = napi kalóriaszükséglet. Ez megmutatja a napi energiaszükségletet, ám ennél többet érdemes fogyasztani egy nap, hiszen nem kalkulál a mozgással, ami kalóriát éget el, ez jó esetben hetente 150 perc mérsékelt testmozgást jelent. Egy kiló fogyáshoz nagyjából 7000 kalóriának kell hiányoznia, tehát hogyha napi szinten 1000 kalóriadeficitet sikerült elérni, akkor egy hét alatt ég el 1 kiló zsír, de ez függ az egyén anyagcseréjétől, genetikájától is. Ha szeretnél figyelni az alakodra, de közben finomakat ennél, görgesd végig a válogatásban látható recepteket!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu 3 kötetében 162 olyan mentes és kipróbált recept található, melyek közül kompromisszumok nélkül válogathatnak étrendváltók, reformerek, IR-diétát követők és kíváncsiak egyaránt. 

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Source link