A mediterrán diétát tartják az egyik legegészségesebbnek a szakértők, esszenciális zsírokban, rostokban gazdag étrendje nagyon változatos és könnyen követhető.

A mediterrán diéta neve magából a földrajzi térségből ered, mert a tudósok felfigyeltek arra, hogy az ott élőknél sokkal ritkábban fordulnak elő bizonyos krónikus betegségek, és az elhízottak aránya sem kiemelkedő – kiderült, hogy a kulcs az életmódjukban rejlik.

Olcsó, egészséges mediterrán vacsorák

Nem véletlen, hogy a fogyókúrás módszerre a legtöbben inkább életmódként hivatkoznak, hiszen hosszú távon tartható, előír rendszeres testmozgást, miközben javítja a közérzetet is. Az étrend általában 52% szénhidrátból, melynek nagy részét zöldségek, gyümölcsök teszik ki, 18% fehérjéből, amik főleg olajos halak, tenger gyümölcsei, és 32% zsírból áll, amiknek java többszörösen telítetlen zsírsavak. Annak ellenére, hogy elsőre úgy tűnhet, ez egy luxusdiéta, amihez drága alapanyagokat kell vásárolni, ez egyáltalán nem így van – mutatunk pár olyan olcsó vacsoraötletet, amit bárki el tud készíteni otthon, és szuper egészséges. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link