Elle MacPherson modellkarrierje 18 évesen, 1982-ben kezdődött, egy üdítőitalt kellett reklámoznia hazájában, Ausztráliában. A kampány óriási siker lett, ő lett az ország kedvenc „szomszéd lánya”. 

Innen már nem volt megállás, hamarosan ő vált a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott szupermodelljévé, a legnagyobb magazinok címlapjainak állandó szereplője lett. 

Ilyen dögös 58 évesen Elle MacPherson

Az 58 éves Elle MacPherson a minap a Paris Fashion Weeken keltett feltűnést, az ausztrál világsztár a Dior tavaszi-nyári show-jára volt hivatalos. Az eseményre egy rendkívül nőies szettben érkezett, hosszú, A vonalú, fekete-fehér szoknyát viselt fekete blúzzal, piros táskával és egy különleges, fűzős, fekete cipővel. 

Elle MacPherson ragyogóan festett az eseményen.

Fotó: Profimedia

A szupermodell alig változott az évek során, még mindig tökéletes az alakja, arca bájos és szép, hosszú, kiengedett haja csak úgy lobogott utána. Nem vitte túlzásba a sminket, hiszen pontosan tudja, a kevesebb néha több. 

Elle MacPherson a nyolcvanas években egy ideig egy párt alkotott Billy Joellel. Első férjét, a francia divatfotóst, Gilles Bensimont 1984-ben ismerte meg, amikor készítettek együtt egy sorozatot az Elle magazinnak. 1986-ban házasodtak össze, három évvel később elváltak. 

A sztár 1996-ban beleszeretett a francia üzletemberbe, Arpad Bussonba, aki nem magyar származású, szülei egy magyar barátjuk, jótevőjük után nevezték el. 1998-ban született meg a pár első fia, Arpad Flynn, 2003-ban pedig a második, Aurelius Cy. Elle MacPherson és gyerekei apja 2005-ös szakításukig Londonban éltek. 

A szupermodell 58 évesen nagyon dögös.

A szupermodell 58 évesen nagyon dögös.

Fotó: Profimedia

Néhány év szingliség után ismét rátalált a szerelem a modellre, 2009-ben a milliárdos Jeffrey Sofferrel szerettek egymásba. 2012-ben egy időre szakítottak, ám a férfi helikopter-balesete után újra összejöttek. 2013-ban összeházasodtak, 2017-ben pedig elváltak. Elle MacPherson jelenleg egyedülálló. 

Szupermodellek régen és most

Ezek a nők tökéletesen megfeleltek az akkori elvárásoknak, vagyis magasak, karcsúak, szimmetrikus arcúak és csodás bőrűek voltak, szinte bármit el lehetett adni a közreműködésükkel. A legtöbbjük máig megőrizte népszerűségét, és még harminc év után is A-listás sztároknak számítanak, de szépségükből sem veszítettek semmit, sokan még mindig olyan csodás külső adottságokkal rendelkeznek, ami annak idején a csúcsra repítette őket.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Profimedia

Source link