Kovács P. József négy évtizeden át volt állandó vendég több millió néző otthonában. A legendás bemondó ma már nem vágyik az egész pályafutását jellemző rivaldafényre: visszavonultan él, igazi ritkaság, hogy interjút adjon.

1962-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolán az egyik tanára ajánlotta a figyelmébe, hogy jelentkezzen a Magyar Televízió felhívására, amelyben szépen beszélő bemondókat kerestek. Több mint kétezer jelentkező közül választották ki.

Kovács P. József a Tények Pluszban

A Tények Plusznak adott ritka interjújában nosztalgiázott erről az időszakról. Elárulta, statisztikák bizonyítják, hogy a világon nagyon ritka az olyan tévés, aki negyven évig szerepelt élő műsorban. Arról is beszélt, nem mindig volt könnyű dolga, volt, hogy neki jutott a nehéz hírek közlése.

Kovács P. József a Magyar Rádió Stúdiójában 1979-ben.

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

– Újév első napján egy sötét zakóban, sötét nyakkendőben jelentem meg. Nem gyászhírt olvastam, az emberek tudták, valami komoly árváltozás következik, mert ennek bejelentése mindig rám volt bízva. Amikor nagyon sötéten öltöztem, nekem is rossz hangulatom volt.

2001-es távozása előtt kóstolt bele egy merőben más hivatásba. Néhai iparművész feleségével, Mariettával a vendéglátóiparban értek el sikereket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az üzleti résszel az asszony foglalkozott, míg Kovács P. József feladata az alapanyagok beszerzése volt. Két közös gyermekük a mai napig aktívan részt vesz az étterem vezetésében, amelyben azóta számos világsztár is megfordult.

kovács-p-j

Kovács P. József felesége 2020-as elvesztése óta visszavonultan él tihanyi házában négyszeres nagypapaként. Azt vallja, a Balaton a világ egyik legszebb vidéke.

– Budapestre csak kirándulok, aztán rohanok vissza. Egy pulikutyám van, vele élek együtt. Napi két órát sétálunk, ez a séta tart mindkettőnket életben.

A Magyar Televízió bemondónői akkor és most

Kertész Zsuzsa sok más pályatársához hasonlóan rádiózással kezdte a karrierjét: 1965. február 15-én lett a Magyar Rádió munkatársa, amihez negyven évig hű maradt, majd a televíziósok figyelmét is felkeltette. 2000-ben búcsúzott a Magyar Televíziótól. Képes összeállításunkból megtudhatod, mi lett kedvenc bemondónőinkkel – akkor és most fotókon többek között Kertész Zsuzsa, Lőrincz Gabriella és Endrei Judit.

Cover-fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Source link