Sanna Marin Finnország függetlenségének 105. évfordulója alkalmából egy gyönyörű estélyi ruhában mutatkozott a Presidentinlinnában, azaz az Elnöki Palotában.

Férje, Markus Räikkönen is tiszteletét tette az ünnepi fogadáson. A képeket a finn miniszterelnöknő Instagram-oldalán osztotta meg.

Sanna Marin estélyi ruhában

A Finn Függetlenségi Nyilatkozatot a finn parlament 1917. december 6-án fogadta el, ez Finnországot független nemzetté nyilvánította, megszüntetve autonómiáját Oroszországon belül. Kedden este az ország sorsfordító pillanatát ünnepelték meg a palotában. Sanna Marin káprázatosan nézett ki hófehér estélyi ruhájában.

Nem egy méregdrága dizájnermárka kreációját viselte, helyette egy helyi tervezőt, Sari Hörkköt kérte meg, hogy egy 15 éves ruháját alakítsa át olyanná, amely megfelelő lesz az ünnepi alkalomra. Ez szintén szimpatikus húzás volt a miniszterelnöknőtől, hogy egy régi ruhát újíttatta fel, nem pedig egy újonnan varrt szettet húzott magára. A környezetvédelem érdekében, illetve az újrahasznosítás népszerűsítése céljából tette ezt.

A sminkjét és a haját Satu Arvo készítette el. Sanna Marin megosztotta, hogy nagyon gyorsan el kellett készülniük, mert pont a fogadás előtt érkezett haza pár órával Albániából, ahol az EU-Nyugat-Balkán csúcson vett részt.

Meghan vagy Katalin volt a csinosabb?

Meghan hercegné és Katalin hercegné is estélyibe bújt kedd este.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Source link