Szeptember 21-én debütált a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című tízrészes minisorozat, ami hetekig a Netflix toplistájának első helyén állt, a múlt héten hivatalosan is a második legnézettebb angol nyelvű széria lett a streamingszolgáltató történetében.

Bár a sorozat megosztóra sikeredett, nem minden kritikus tetszését nyerte el, ám az kétségtelen, hogy a színészek beleadtak apait-anyait, hogy hitelesen alakítsák karaktereiket. 

A Jeffrey Dahmert alakító Evan Peters

A rettegett sorozatgyilkos bőrébe Evan Peters bújt, aki ezzel a sorozattal egyértelműen megnövelte rajongói bázisát. A 35 éves színész a Netflixnek adott interjújában elmondta, úgy készült fel a szerepre, hogy megnézte a YouTube-on a Stone Phillips által készített Dahmer-interjút, utánaolvasott az életrajzának, megengedték neki, hogy a rendőrségi aktákat elolvassa, a gyilkos vallomását is áttanulmányozta.

Baloldalt az igazi Jeffrey Dahmer, jobboldalt pedig Evan Peters látható a sorozatgyilkos bőrébe bújva.

Fotó: Getty Images Hungary, Profimedia

– Annyira megrázó volt annak ténye, hogy mindez valóban megtörtént, fontosnak éreztük, hogy tiszteljük az áldozatokat és a családtagjaikat, így megpróbáltuk a lehető leghitelesebben elmondani a történetet – fogalmazta.

Karrierje során élete legnehezebb munkája volt Dahmer bőrébe bújni, aki 1978 és 1991 között 17 férfit ölt meg brutálisan, a férfi az áldozatait brutális módon kínozta meg, sőt még a húsukból is evett. Hálás volt a stábnak, hogy tartották benne a lelket, ugyanis a gyilkos kannibál sztorija nem volt jó hatással a lelkivilágára. Arra ügyeltek, hogy ne Dahmer szempontjából mondják el a teljes történetet, mert nem akarták, hogy a nézők szimpatizáljanak a karakterével.

Egyes kritikusok részben ezért nem voltak elégedettek, hogy Peters játszotta a főszerepet, hiszen a való életben egy sármos színészről beszélhetünk, akiért jelenleg millióan rajonganak világszerte, a sorozatnak köszönhetően csak még népszerűbb lett. A TikTokon is rengeteg rajongói tartalom került fel róla, több mint 6 milliárd hashtaggel ellátott videó található meg róla.

Már kamaszként eldöntötte, hogy színész lesz, a Lelki gubancok volt az első film, amiben szerepelt, ugyanebben az évben jelent meg az Ottalvós buli című tinivígjáték, amelyben mellékszerepet játszott. Olyan sorozatokban tűnt fel a 2000-es évek második felében, mint a Tuti gimi, a Doktor House vagy a Szellemekkel suttogó, de az Amerikai Horror Story hozta meg számára a világhírnevet.

2021-ben az Easttowni rejtélyek című sorozatban nyújtott alakításáért kapott Emmy-díjat.

2021-ben az Easttowni rejtélyek című sorozatban nyújtott alakításáért kapott Emmy-díjat.

Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary

Az említett széria 2011-ben indult, minden évada más és más hátborzongató sztorit dolgoz fel, több alkalommal alakított itt is pszichopata karaktert. Olyan kultuszvezérek bőrébe bújt, mint Charles Manson, Jim Jones vagy David Koresh. Az eddigi évadok közül csak a kilencedikben nem szerepelt, amely az 1984 nevet kapta. Azért döntött úgy, hogy nem szerepel abban az évadban, mert annyira sok elvetemült karaktert játszott, hogy az már lelkileg teljesen letaglózta, és nem akarta, hogy erre rámenjen a mentális egészsége.

2021-ben az HBO-n futó Easttowni rejtélyekben alakította Colin Zabel nyomozót Kate Winslet oldalán, alakításáért még Emmy-díjat is nyert.

Az Eufória sztárja, Barbie Ferreira

Barbie Ferreira, az Eufória népszerű sztárja merészen dögös ruhába bújt, a rajongói odáig voltak kerekded idomaiért.

Cover- és ajánlóképek: Profimedia

Source link