A haj állapota jócskán befolyásolja, hogy hogyan érzi magát az ember a bőrében. Abban viszont, hogy a haj milyen gyorsan nő, és mennyire egészséges, számos faktor szerepet játszik, beleértve az életkort, a genetikát, az általános egészségügyi állapotot, a környezeti hatásokat és a táplálkozást.

Míg bizonyos tényezőkre a felsoroltak közül nem lehetünk hatással, az étkezésünkkel támogathatjuk a hajunkat, hozzájárulhatunk például a hajhullás csillapításához, megfékezéséhez is. Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy a fokozott hajhullás egy sor betegség tünete lehet, azt is jelezheti, hogy valahol gyulladás van a szervezetben, így aztán a panaszt mindenképp ki kell vizsgáltatni. 

Ételek hajhullás ellen

Az élelmiszerekben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok kulcsfontosságú szerepet játszanak a hajnövekedésben. Az egysíkú, a megfelelő tápanyagokat mellőző étkezés hajhulláshoz vezet, és sajnos a feldolgozott élelmiszerek túlsúlya az étrendben gyakori előidézője a különböző tápanyaghiányoknak. A következő ételek a kiegyensúlyozott étkezés részeként hozzájárulhatnak az egészséges hajkorona megőrzéséhez, a hajnövekedés serkentéséhez és a hajhullás csillapításához. 

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu 3 kötetében található receptek nem tartalmaznak allergén összetevőket – glutént, tejet, tojást. Kompromisszumok nélkül válogathatnak közöttük az étrendváltók, a reformerek és a kíváncsiak. 

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Source link