Angela Lansbury életútja nem mindennapi volt, színésznőként mindig a maximumot hozta ki magából, de nemcsak a filmforgatás és a színház tette ki a hétköznapjait, hanem a családja is.

Peter Shaw tehetségkutató ügynökkel 1949-ben házasodtak össze, k ét gyermekük lett: Anthony 1953-ban, Deirdre, becenevén Didi 1953-ban látta meg a napvilágot. A férfi előző házasságából született gyermekét, Davidet is sajátjaként nevelte. Los Angelesben éltek, ám a ’60-as években komoly döntést hozott meg Lansbury és férje, mindehhez Charles Mansonnak is köze volt.

Angela Lansbury lánya és Charles Manson kapcsolata

Charles Manson már kamaszként több bűntettet elkövetett, például élelmiszerboltot és benzinkutat rabolt ki, biciklit és autót lopott, többször került be javítóintézetbe és börtönbe is. Szabadulása után San Franciscóban kezdett új életet, ahol amolyan filozofáló guruként a bűvkörébe vonta a nőket, ezzel megalkotta a Manson családot. Szektájának tagjait olyan rafinált módon manipulálta, hogy még gyilkosságokra is rávette őket, miközben egy nagy amerikai faji háború vízióját vázolta fel nekik.

Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Érdekesség, hogy Manson sosem ölt embert, de sokakat bántott, Bernard „Lotsapoppa” Crowe drogdílert csak meglőtte, de a férfi végül nem halt bele a sérüléseibe, Gary Hinmannek csak a fülét sértette fel egy karddal, de a szekta egy másik tagja végzett vele. A csoportja gyilkolta meg többek közt Sharon Tate filmszínésznőt, Roman Polański filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen. Végül börtönbe került, 2017-ben hunyt el.

Angela Lansbury még 2014-ben a Daily Mailnek vallotta be, hogy bizony az ő lányának is köze volt a Manson családhoz. Mindkét gyerekének meggyűlt a baja ekkoriban a drogokkal, először csak füveztek, de a heroinnal is kísérleteztek.

– Fenn a Malibu feletti dombokon voltak olyan egyesületek, amelyek a halálos üldözésnek szentelték magukat. Fáj kimondanom, de az egyik szakaszban Deirdre bekerült a Charles Manson által vezetett szektába.

A szektavezér Didit is a bűvkörébe vonta, a férfi akkoriban szabályosan mosta a fiatal lányok agyát.

Angela Lansbury és lánya, Didi.

Angela Lansbury és lánya, Didi.

Fotó: Frederick M. Brown / Getty Images Hungary

– A lányom egyike volt annak a sok fiatalnak, aki ismerte őt, és teljesen le voltak tőle nyűgözve. Az nem kérdés, hogy Manson egy rendkívüli és karizmatikus karakter volt.

Lansbury egyre aggasztóbbnak találta lánya viselkedését, ezért azt tanácsolta férjének, hagyják el Amerikát, és költözzenek Írországba. Egy évig nem is vállalt semmilyen munkát, helyette csak a családjának élt, még főzni is megtanult.

Szerencsére időben kapcsolt, hiszen a ’60-as évek végén a család több brutális gyilkosságot is elkövetett. A gyerekei is jó útra tértek, fia, Anthony viszonylag elég hamar leszokott a drogokról, a lányának picivel több idejébe telt, mire megküzdött a démonjaival.

Végül Didi férjhez ment, majd a szerelmével nyitottak egy olasz éttermet Los Angelesben.

Angela Lansbury fiatalkori képei

Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festett Angela Lansbury fiatalon.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Source link