Vannak olyan jelentős szereplői a popkultúrának, akikről a legtöbb ember fel tud idézni egy-egy olyan képet, ami világszerte ismertté és ikonikussá vált: ilyen Audrey Hepburn, amint tiarában reggelit majszol a Tiffany’s előtt, Marilyn Monroe vörös rúzsban nevet, vagy fehér ruhában áll, amit fellebbent a szél.

Viszont vannak kevésbé ismert fotók ezekről a hollywoodi csillagokról, melyek egy-egy más arcukat mutatják meg – kevesebb pózzal és allűrrel. 

Régi, ritkán látott vintage fotókat mutatunk

Marilyn és Amy egy szép New York-i napon kószált a városban. „Soha nem felejtem el azt a napot. Szerette New Yorkot, mert ott nem zaklatták úgy, mint Hollywoodban, úgyhogy felvehette a hétköznapi ruháit, és senki nem ismerte fel őt. Imádta. Épp a Broadwayen sétáltunk, felém fordult, és azt kérdezte: ‘Szeretnéd látni, hogy „azzá a lánnyá” válok?’ Nem értettem, mire gondol, de azt mondtam, ‘Igen’ – és aztán megláttam. Nem tudom pontosan elmagyarázni, mit tett, mert nagyon finoman történt. Önmagában kapcsolt be valamit, ami varázslatszerű volt. Hirtelen a kocsik lelassítottak, a fejek őfelé fordultak, és megálltak az emberek, hogy nézzék őt. Felismerték, hogy ő Marilyn Monroe, mintha csak egy maszkot vett volna le magáról, annak ellenére, hogy egy pillanattal ezelőtt még nem vette őt észre senki. Soha nem láttam ezelőtt ehhez hasonlót” – mesélte Amy Green, Marilyn személyi fotósának, Milton Greene-nek a felesége.

Fotók forrása: Instagram/vintagemoviestars

Source link