Borbás Marcsi vidéki életre cserélte az állandó utazást. Az ország Gasztroangyala 24 éven át járta hazánkat a legkülönlegesebb receptek után kutatva. 54 évesen úgy érzi elfáradt az állandó pörgésben, ezt ma már meghagyja a fiataloknak. 

Az Őrségben telepedett le, ahol legkedvesebb hobbijának, a kertészkedésnek él. Igazi szenvedélye lett a növénytermesztés, talajgondozás.

Borbás Marcsi vidéken

Nem kell zöldségeshez járnia, hiszen udvarán minden megterem, ami szem-szájnak ingere. A termést leblansírozva, lefagyasztva teszi el, így férjével télen is élvezni tudják, amit a természet ad.

Fotó: YouTube/MandinerTV

– Három éve kezdtem el komolyabban kertészkedni, mert rájöttem, hogy a főzés csimborasszója a jó alapanyag, a tápanyagban gazdag termőföld, aminek előállítása, fenntartása rendkívül összetett, mondhatni, emberpróbáló feladat – mesélte a tévés a Best magazinnak.

Meglepő, de szimpla kedvtelésből már nem ragad fakanalat. Évente 600-700 ételt főz, hobbiból már nincs ideje arra, hogy főzőcskézzen. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Tudását a gasztronómia területén nem csak a nézők figyelik elismeréssel, a szakma is díjazta: megkapta a Gundel Károly-díjat. Felmerülhet a kérdés, az, aki ennyire otthon van a főzés világában, miért nem szerepel a manapság hatalmas népszerűségnek örvendő főző showk egyikében.

– Rengeteg megkeresést kaptam már, gyakorlatilag az összes főzőversenybe hívtak zsűrizni, de nem vállaltam, mert van egy személyes véleményem ezekről a műsorokról, amik merőben ütköznek az én értékrendemmel.

A főzésnek, az étkezésnek szerintem nem az utálatról, a kritizálásról, a piszkálódásról kellene szólnia, hanem a pozitivitásról

– és ezt sajnos nem igazán fedeztem fel az ajánlókat nézve.

Azt is elárulta a hetilapnak, mivel kapcsolódik ki, ha éppen nem ültet, műveli a veteményest, vagy éppen betakarítja a termést.

– Időnként eljárunk a férjemmel színházba, koncertre, találkozunk a barátainkkal, de az igazi kikapcsolódás számomra, amikor jó néhány órára elsétálok az erdőbe gombászni, majd felvonulok a fonalgombolyítóba szőni.

Borbás Marcsi férje

Borbás Marcsi a televíziózásnak köszönheti, hogy 2002-ben a Hír TV berkeiben megismerkedett élete szerelmével, harmadik férjével, Dezsővel. 

Source link