Amióta berobbant a Neoton Famíliával, Csepregi Éva generációk számára a kedves, mosolygós, szőke lány, bármelyikünk személyes ismerőse vagy barátja lehetne.

Nincs olyan, aki a zenekar repertoárból ne fújna legalább egy szövegrészt kívülről a Don Quijote, a Holnap hajnalig, a Latin szerenád, a Pago, pago, az I love You, a Tini dal vagy a Marathon felhangzásakor.

Csepregi Éva és Erdős Péter

Csepregi Éva úti emlékekről, barátságról és családról is beszélt a DTK: Elviszlek magammal legújabb évadának ötödik epizódjában, amely vasárnap látható a Spektrum Home-on.  D. Tóth Kriszta Erdős Péter szerepére is rákérdezett, hisz az 1990-ben elhunyt férfi nem csupán a menedzsere, de privátban Éva szerelme is volt. 

Az énekesnő úgy gondolja, hogy a barátságuk, az összetartozásuk Erdős Péterrel produkálta azt a sikert, amely a Neotont övezte. Az alkotói kedv, a tehetség mozgósítása a siker reményében mind a férfi inspirációja nyomán jött létre. Szakmát adott mindenki kezébe, például Pásztor László csodálatos, nagyszerű zeneszerző volt, de még többet profitált a menedzserhez fűződő kapcsolatból: a siker, az utazás, a jólét együtt járt a zenével és a hírnévvel.

– Nehezen viselem, amikor ez így felmerül. Péter tisztességes ember volt, a karrierjét is feláldozta a Neotonért, abból élünk, amivel ő indított útra bennünket. Minden egyes fellépésünk a mai napig bizonyítani akarás, hogy megérdemeljük a sikert.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A 68 éves sztár imádta a ’80-as éveket a MIDEM-mel: ez volt az az európai zenei fesztivál, ahová kijutni akkoriban óriási dolognak számított. Ott figyelt fel a zenekarra egy külföldi kiadó menedzsere, aki aztán segítette a világ körüli hódító utat. Az akkor készült klipek a világ számos pontján forogtak, ez pedig ámulatba ejtette a hazai közönséget: ahogy Csepregi Éva egy madridi szobor tövében vagy épp esernyővel a kezében Japánban énekel.

csepregi-eva2

A nemzetközi turnék alatt olyan állomások szerepeltek, mint Kuba vagy Madrid, de a tengerentúlon is felléphettek. Volt, hogy forgató- vagy fotóscsapat kísérte őket, hiszen olyan helyeket tudtak a magyar nézőknek mutatni, amelyekre akkoriban kevesen juthattak el. 

Csepregi Éva bevallotta, a pályája felívelésekor sokáig kisebbrendűségi érzéssel küzdött, mert a szülei sosem voltak külföldön, még a Balatonon is ritkán. Az Illés, az Omega is járt külföldre, a Neoton is azon zenekarok közé tartozott, akiket az Interconcert kiengedett az országból. Az útleveleket azonban csak dedikáltan a hivatalos utakra adták ki, és azután vissza kellett adni. Azt is fontos megemlíteni, hogy bár többször is elutazhattak külföldre, de a szállodán kívül csak akkor jutottak el nevezetes helyekre, ha ott szereplésük, fellépésük volt.

Kovács Kati és Bródy János

Kovács Kati és Bródy János a ’60-as évek álompárja volt. Mindkettejük karrierje abban az évtizedben indult be: az énekesnő számára az áttörő sikert az 1965-ös Ki mit tud? hozta meg, míg a zenész 1964 után került az Illés zenekarba. Fordulatos történet az övék: a váratlanra sikerült lánykérést nem esküvő, hanem szakítás követte.

Source link