Diana hercegnő 1961-ben, nemesi családba született, eredeti neve Lady Diana Frances Spencer volt. Ő volt szülei negyedik gyermeke az ötből. Egyik testvére, John még csecsemőként elhunyt. 

A szívek királynője távoli rokonságban állt a királyi családdal, anyai és apai nagymamája is koszorúslány volt Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvőjén. 

Diana hercegnő gyerekként

Diana hercegnő szülei 1966-ban úgy döntöttek, hogy elválnak, a bírósági folyamat alatt a kislány még édesanyjával, Frances Spencerrel élhetett Londonban. Édesapja azonban 1967 karácsonya után többé már nem engedte vissza hozzá őt és testvéreit, a férfi ugyanis megnyerte a gyermekelhelyezési pert. 

– Nagyon boldogtalan gyermekkor volt. Mindig azt láttam, hogy anyu sír. Apu soha nem beszélt erről velünk. Soha nem tehettünk fel kérdéseket. Nagyon instabil volt az egész – mesélte gyerekkoráról 1991-ben Andrew Morton hangfelvételein. 

– Emlékszem, 14 évesen kezdtem azt gondolni, hogy én semmiben nem vagyok igazán jó. Reménytelennek éreztem magam, mert az öcsém mindig átment a vizsgákon, én pedig bukdácsoltam – tette hozzá a hercegnő. 

A szívek királynője ennek ellenére igyekezett helytállni, balettozni, zongorázni tanult, nagyon próbált édesapja kedvére tenni. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen aranyos kislány volt Diana hercegnő, a későbbi szívek királynője! 

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover fotó: Getty Images/Steve Kagan

Source link