A szicíliai fasírt hasonlít a nálunk megszokotthoz, de több fűszerrel készül, a belsejét pedig reszelt sajt teszi különösen lággyá. Sütheted őzgerinc- vagy kenyérformában, de téglalap alakúra formázva egyszerű tepsiben is tökéletes lesz. Úgy az igazi, ha friss bazsalikomleveleket is teszel a tekercsbe, ez adja ugyanis meg az illatát.
A hagymát és a paprikát tisztítsd meg, aprítsd fel, és serpenyőben kevés olajon párold őket puhára. Közben a zsemlemorzsát keverd el a fűszerekkel, add hozzá a húst, a tojást, a paradicsompürét, öt deka sajtot, végül a puha hagymás-paprikás keveréket. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és dolgozd jól össze.
Egy deszkán vagy egy tálon formázz téglalapot a húsos masszából. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, fedd be bazsalikomlevelekkel, tekerd fel, a végeit zárd össze, és helyezd el egy formában vagy egy tepsiben. Told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg pirosra sül.
Source link