Az HBO Max streamingszoláltató magyar sajtókapcsolati munkatársa is megerősítette a hírt a HWSW számára.

AZ HBO Maxot valószínűleg más streamingszolgáltatók is követni fogják. 

Eltűnik az HBO Max a Huawei okostelefonjairól és tabletjeiről

A Huawei okostelefonjai és tabletjei nem támogatott státuszba kerültek az HBO Maxnál, így azok, akik a kínai cég okoseszközeit használják, sajnos búcsút inthetnek az applikációnak. Sem letölteni, sem frissíteni nem tudják majd az alkalmazást. 

Az HBO tegnap e-mailben tájékoztatta a változásról az érintett felhasználókat, amelyben ez állt:

„Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön.”

Fotó: SOPA Images / Getty Images Hungary

A híreket az HBO Max magyarországi sajtókapcsolata is megerősítette a HWSW-nek. 

A cég üzenetéből az nem derül ki, hogy azok a Huawei-tulajdonosok, akik már korábban telepítették az HBO Max applikációt, vajon le tudják-e a jövőben játszani a platform tartalmait a készülékükön az app régebbi verziójával, vagy mindenfajta lejátszási lehetőség megszűnik az okoseszközökön.

A Huawei saját mobilos ökoszisztémájában (HMS) az HBO Max soha nem volt hivatalosan támogatott, ezért a változás azokat a készülékeket érinti, amelyek teljes Google Play Services licenccel rendelkeznek, tehát elsősorban a 2019-ben, vagy annál korábban gyártott típusokat, írja a HWSW.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az HBO Max döntésének technológiai hátterében a lap szerint az állhat, hogy a Huawei nem kapta meg a platform által használt DRM-megoldás egy későbbi verziójának licencét, ami lehetővé tenné az okoseszközökön a védett tartalmak lejátszását. 

Ha valóban ez áll a változások hátterében, akkor az HBO Maxon kívül valószínűleg más platformok is vissza fogják vonni a támogatásukat a Huawei készülékektől, ugyanis a DRM-megoldás nagyon népszerű a streamingszolgáltatók körében. 

Sokat változtak a magyarok tévénézési szokásai: ez vált fontossá a legtöbb embernek

A magyarok közül egyre többen választják az online megtekinthető műsorokat.

Képek: Getty Images Hungary

Source link