Az ember gyakran akkor jön rá, hogy mit rontott el, amikor már késő – és ez a házasságokban is gyakran így van. Sokakban utólag tudatosul, hogy mit kellett volna másképp csinálniuk, hogyan lehetett volna megelőzni azt, hogy súlyosbodjanak a problémák, és tönkremenjen a kapcsolat.

Néhányan saját hibáikból okulva hasznos házassági tanácsokat osztottak meg az interneten, hogy más párokat segítsenek, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy mások elkerülhessék a válást. Ezekből gyűjtöttük össze a leghasznosabbakat.

Elvált emberek legfontosabb házassági tanácsai 

– A házasságban valójában előfordul, hogy néha nem érzel szerelmet a társad iránt, különösen akkor, ha nehéz helyzetbe kerülsz. Ezek az időszakok közelebb vihetnek titeket egymáshoz, de akár szét is szakíthatnak. A szerelem választás, nem érzés. A házasságotok alatt lesznek olyan napok, amikor tudatosan kell szeretned a másikat – tanácsolta a 44 éves Michelle.

– Nem kell elveszítened önmagadat ahhoz, hogy jó házastárs legyél. A legjobb házasságok azok, ahol mindkét fél egyenlő, mindkettőjük karrierje egyformán fontos, mindkettőjük gondolatait meghallgatja a másik, és egyformán értékelik egymás véleményét – mondta a 45 éves Christine.

– A házasság egyfajta élőlény. Két olyan személy szövetsége, akik úgy döntöttek, hogy egymás mellett járják végig az élet útját. A fogadalmaidnak és az ígéreteidnek kell vezérelniük a gondolkodásodat, ezeknek a napi beszélgetések részének kell lenniük még a legapróbb módon is. Fogalmazd meg ezeket, és tedd őket jól látható helyre – üzente az 52 éves Patty.

– Nem várhatod el a házastársadtól, hogy kiegészítsen téged. Neked kell kiegészítened magadat – üzente a 73 éves Cynthia.

A cikk az ajánló után folytatódik

– Nem számít, mennyire mozgalmas az életed, vagy mennyire elfoglalt vagy, mindig szánj időt a partneredre. Mindig legyen ő a prioritás, és ne hagyd, hogy kötelező feladatnak érezze magát. Minél több időt fordítasz a kapcsolatra, és minél inkább segíted a másikat, hogy felismerje, milyen értékes számodra, annál erősebb lesz köztetek a kötelék. Ne felejts el mindennap időt szánni a beszélgetésre és arra, hogy tudasd vele, mennyire fontos neked – javasolta egy elvált férfi.

– Vállalj teljes felelősséget azért, ami a házasságodban történik. Ritkán válik be, ha csak azt mondod a partnerednek, hogy változtasson. Változtass egy kicsit magadon is, és meg fog változni az is, ahogyan a házastársad reagál rád. És emberként is fejlődni fogsz – mondta az 51 éves Elliot.

– Túl sok férfi feltételezi, hogy a partnere tudja, mit érez iránta, de ezt el is kell mondani neki. Mondd gyakran, hogy szeretlek, és gondold is komolyan! Hagyd, hogy érezzék, mennyire fontosak neked azáltal, hogy beszélsz velük, gondolsz rájuk, teszel értük. Minél jobban kimutatod a szeretetet, annál inkább rájönnek majd, hogy valóban ők a legfontosabbak az életedben – üzente egy elvált férfi.

– Az intimitás az, ami megkülönbözteti a házasságot a többi emberi kapcsolattól. Tápláld! – tanácsolta egy netező.

A válóperes ügyvédek legfontosabb házassági tanácsai

A válóperes ügyvédek karrierjük során rengeteg megromlott kapcsolatba látnak bele, és ügyfeleik azt is megosztják velük, milyen problémákkal küzdenek, mi az, ami miatt a válás mellett döntöttek. Az évek alatt számos következtetést, tanulságot levonnak a történetekből, és pontosan ezért is adhatnak annyira jó és hasznos tanácsokat a szerelmeseknek. Összegyűjtöttünk néhány tippet a válóperes ügyvédektől, melyek alkalmazásával a véleményük szerint megelőzhető a szakítás. Úgy gondolják, ezekben rejlik a boldog, hosszan tartó házasság titka.

Képek: Getty Images Hungary.

Source link