Rendkívüli kormányinfót tartott kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér, amelyen bejelentették, hogy 23 órától véget ér a benzinárstop. 

Az Index összegyűjtötte, hogy melyik magyarországi benzinkúton mennyiért adják az üzemanyagot az árstop kivezetése után. 

Ennyibe kerül a benzin a különböző kutakon

A különböző magyarországi benzinkutak nem egyforma áron adják az üzemanyagot a benzinárstop kivezetése után. A literenkénti árkülönbség elérheti akár a 100 forintot is. 

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az árstop kivezetésekor közölte, hogy a Mol kútjain a 95-ös benzin 641 forintba, a (nem prémium) gázolaj pedig 699 forintba kerül, írja az Index. 

Az OMV-nél ennél drágábban lehetett benzinhez jutni tegnap éjjel az árstop feloldása után, az egyik vidéki kútjukon az Index információi szerint 661 forint volt a 95-ös benzin, a gázolaj pedig 719 forint. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A lap egyik olvasója a Budafoki úton található Shell-kúton ennél is magasabb árakkal szembesült. Itt a 95-ös benzin 691, a dízel pedig 842 forintba került.

A Lukoilnál a 95-ös benzin 709 forintba, a gázolaj pedig 739 forintba került. 

Egy új alkalmazás segítségével a tankolni vágyók most könnyebben eldönthetik, hogy melyik kútra érdemes elmenniük. Ha a felhasználó rákattint a benzinkut.info térképén látható gombostűkre, egy felugró ablak jelzi, hogy az adott kúton milyen készlettel rendelkeznek, és hogy mikor frissültek utoljára az adatok. Az oldal azonban arra figyelmeztet, hogy az adatok félrevezethetők lehetnek, mert bárki bővítheti az adatbázist. 

Így használd a klímát az autóban, ha spórolnál a benzinen: nem mindig az ablak lehúzása a gazdaságos

A helyes klímahasználattal spórolhatsz is amellett, hogy az autóban utazók egészségére is vigyázol.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link