Meghan hercegné 2018. május 19-én ment feleségül Harry herceghez a windsori Szent György-kápolnában, a ceremóniát a helyszínen ezrek, online pedig milliók követték nyomon. 

Az egykori színésznő a nagy napján egy viszonylag egyszerű, ám annál elegánsabb Givenchy esküvői ruhában vonult az oltárhoz, amelyet Clare Waight Keller tervezett. 

Erzsébet királynő kifogásolta Meghan Markle esküvői ruháját

Meghanról mindenki tudja, hogy Harry herceg előtt is volt már házas, fiatalon hozzáment első nagy szerelméhez, Trevor Engelsonhoz, akitől 2013-ban vált el. Bár a királyi család ma már sokkal elfogadóbb, mint akár csak néhány évtizeddel korábban, az idős, élete utolsó éveiben járó II. Erzsébet királynőnek nem volt könnyű megemésztenie, kit választott maga mellé kedvenc unokája, Harry. 

Harry herceg és Meghan Markle az esküvőjük napján.

Fotó: Profimedia

Az uralkodó nagyon igyekezett elfogadó és megengedő lenni, de mivel ő egy másik kor gyermeke volt, nehezen értette, miért akar a herceg egy elvált, amerikai nőt feleségül venni. Ugyanakkor mindent megtett, hogy valamennyire összebarátkozzanak Meghannal. 

A másik, amit a királynő nem igazán tudott hova tenni, hogy a herceg választottja miért akar mindenáron fehér menyasszonyi ruhát. A hagyományok értelmében fehéret csak egyszer viselhet az ember, így Erzsébet annak örült volna, ha ennek megfelelően választ színárnyalatot. 

– A királynő nagyon meglepődött, amikor megtudta, Meghan Markle hófehér ruhát szeretne viselni az esküvőn. Talán ez egy generációs különbség, de ő hitt benne, hogy aki már volt házas, az nem viselhet a második esküvőjén is fehéret. Kamilla hercegné például tökéletesen betartotta annak idején ezt a szabályt – árulta el a Daily Mailnek az udvar egy tagja. 

2007-ben Kamillának eszébe se jutott a fehér.

2007-ben Kamillának eszébe se jutott a fehér.

Fotó: Profimedia

Erzsébet királynő utolsó éveiben bizonyára sokat szenvedett azért, mert Harry herceg elhagyta a királyi családot. Élete utolsó egy hónapjában már nem láthatta személyesen dédunokáit, Archie-t és a róla elnevezett Lilibetet, a kicsikkel utoljára júniusban találkozott, akkor is 15 perc erejéig.

Katalin hercegné így nézett ki 14 évvel ezelőtt

Katalin hercegnét a 2000-es évek első felében ismerte meg a világ, persze, akkor még Kate Middletonként emlegették őt, hiszen akkoriban még csak Vilmos herceg barátnője volt. 

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Profimedia

Source link