Erzsébet királynőt hétfőn helyezték örök nyugalomra, a VI. György király emlékkápolnában temették el néhai férje, Fülöp herceg mellé.

A 96 évesen elhunyt uralkodónőt az egész világ gyászolja a mai napig, egy betölthetetlen űr maradt utána. A palota dolgozói is óriási veszteségként élték meg halála hírét, körülbelül 1200 ember dolgozott neki. 

Ilyen főnök volt Erzsébet királynő

Talán sokan eljátszottak annak gondolatával, hogyan viselkedett a beosztottjaival, nos a királyi család kéményseprője, Kevin Giddings és felesége csupa jót mondott a The Argus lapnak.

Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Giddings a Crawley Down-i székhelyű kéményseprő cégével 2002 óta tartja karban a királyi rezidenciák kéményeit és kandallóit, beleértve a Buckingham-palotát, a windsori kastélyt, a Szent Jakab-palotát és a Kensington-palotát. Még a Royal Warrant elismerést is megkapta a cége, ezt a kinevezést azon vállalatok kapják meg, amelyek rendszeres üzleti kapcsolatban állnak a királyi család valamelyik háztartásával. Tartozhatnak ide például ételszállítók, építőiparosok, szabók, kertészek.

Giddings az elmúlt húsz év alatt több alkalommal találkozott a királynővel, de Károly királlyal, Fülöp herceggel és Kamilla királynéval is volt szerencséje megismerkedni. Katie Giddings, a vállalkozó felesége elmondta, nagy megtiszteltetésnek élték meg, amikor a királyi család az ő cégükkel szerződött le. Mint kiderült, Erzsébet királynő mindig tisztelettudóan viselkedett az alkalmazottaival, sosem éreztette azt velük, hogy különb lenne náluk.

– A királyi család kiemelkedő figyelmet nyújt ezeknek a cégeknek. A férjemet hat alkalommal vezették a királynő elé, aki mindig beszélgetett vele. Hihetetlenül nagy tudású hölgy volt, aki még egy kéményseprő munkájáról is el tudott beszélgetni, mindig azt éreztette a férjemmel, hogy mennyire fontos ember – fogalmazta a lapnak.

Kevin Giddings 2013-ban Kamillával beszélgetett egy eseményen.

Kevin Giddings 2013-ban Kamillával beszélgetett egy eseményen.

Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A Royal Warrant elismerést megkapó cégeknek rendszeresen tartanak vacsorákat a palotában, ezzel is ápolják a jó kapcsolatot. Kevint a végén már azonnal megismerte a királynő, aki egy alkalommal így üdvözölte őt: „Itt van az én kéményseprőm!”

Giddingsék nagyon belophatták magukat a család szívébe, hiszen előfordult, hogy ugyanahhoz a vacsoraasztalhoz ültették a férfit és nejét, mint amelyiknél a 2021-ben elhunyt Fülöp herceg és Károly király ült.

Erzsébet királynő élete

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Source link