Károly király egykori komornyikja, Grant Harrold egy nagyon kedves történetet osztott meg Erzsébet királynőről.

Nova 96.9 rádiónak adott interjút, amelyben a szeptemberben elhunyt uralkodónőről mesélt, írta meg a Daily Mail.

Erzsébet királynő és a komornyik tánca

Grant Harrold hét éven keresztül dolgozott Károly királynak, 2005 és 2011 között volt a palota alkalmazottja, nem véletlen, hogy ide sodorta az élet, mindig is arra vágyott, hogy Erzsébetnek dolgozhasson, végül a fia beosztottja lett. Bevallotta, amikor még kisfiú volt, édesapját megkérdezte, mégis hogyan táncolhatna a királynővel, erre ezt a választ kapta.

Fotó: Stuart C. Wilson / Getty Images Hungary

– „Vagy beházasodsz a családba, vagy nekik dolgozol.” Ekkor komolyan elgondolkodtam azon, hogy mégis kit vehetnék el feleségül. Rájöttem, nyilvánvalóan nem ez volt a legokosabb gondolat tőlem, de aztán írtam a királynőnek kétszer is. Még képet is küldtem, hogy lássa, milyen a külsőm, szó szerint megígértem neki, hogy egy nap még neki fogok dolgozni – emlékezett vissza.

Bár Károly alkalmazottja lett, őt is hűen szolgálta, így esett meg, hogy részt vehetett a balmorali kastélyban tartott bálon, amelyen természetesen legnagyobb bálványa is részt vett. Éppen Kamillával táncolt, amikor az előkelőség kiszúrta, hogy mennyire ideges. Rá is kérdezett, mi a baja, erre ezt válaszolta:

– Ez azért van, mert fiatal korom óta az volt az álmom, hogy a királynővel táncolhassak.

Kamilla erre úgy reagált, hogy vannak vagy 150-en ezen a bálon, kicsi az esélye, hogy ez megtörténik. Miután végeztek, a királyné különös hangot adott ki, mintha a komornyik rálépett volna a lábára, ám végül így próbálta jelezni neki, hogy Erzsébet királynő már ott áll mögötte.

– Megfordultam, és megláttam a királynőt, felemelte a kezét, hogy táncoljunk, ezután mintha Rióban lettünk volna – jegyezte meg viccesen.

Erzsébet királynő élete fotókon

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Source link