Különleges kabátot talált fel néhány kínai diák, amelynek az a célja, hogy elrejtse viselőjét a biztonsági kamerák elől.

A speciális kabát éjjel és nappal is kiválóan elfedi használója személyazonosságát a gépvezérelt biztonsági kamerarendszerek elől.

Elkészült a „láthatatlanná tévő köpeny”

Az InvisDefense nevű kabátot a Wuhan Egyetem néhány tanulója fejlesztette ki, és éjjel-nappal használható arra, hogy elrejtse viselője személyazonosságát a mesterséges intelligencia által felügyelt biztonsági kamerarendszerek elől, derül ki az Independent cikkéből.

A kabát nappal egy különleges minta segítségével vakítja el a kamerákat, míg éjjel szokatlan hőjeleket bocsát ki, hogy összezavarja az infravörös kamerákat. 

Bár a kabát teljesen hétköznapinak tűnik, speciális kialakításának köszönhetően összezavarhatja az önvezető autókban használt érzékelőrendszerek egy részét is. A kabát díjat nyert egy Huawei Technologies által szponzorált versenyen.

A kabát mintázatát generáló algoritmust készítő Wei Hui, aki a Wuhan Egyetem PhD-hallgatója, úgy becsülte, hogy az InvisDefense előállítása nagyjából 500 kínai jüan, azaz körülbelül 28 500 forint. 

Rengeteg életet megmenthet az új találmány: így változtatná meg az éjszakai közlekedést

A találmány tesztelését már el is kezdték néhány helyen. Az erről készült felvételek futótűzként terjednek az interneten.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link