Sophia Loren egy igazi legenda, a világ valaha élt legszexibb színésznői között tartják számon. 1950-ben, mindössze 15 évesen megnyerte az olasz Miss Elegance szépségversenyt. 

Élete első főszerepét egy, az ókori Rómában játszódó amerikai filmben, a Quo Vadisban kapta 1951-ben, 16 évesen. Még ugyanebben az évben jött az Era lui… sí! sí! című film. Ezekben a produkciókban még Sofia Lazzaro néven jegyezték. 

Sophia Loren édesanyja, Romilda

A most 88 éves Sophia Loren, aki olyan filmklasszikusok sztárja, mint az Egy asszony meg a lánya, a Büszkeség és szenvedély, valamint a Tegnap, ma, holnap, 1934-ben Rómában született. Édesapja a nemesi származású Riccardo Scicolone volt, édesanyja pedig a feltűnően szépséges Romilda Villani. 1938-ban húga született, Maria Scicolone olasz énekesnő. 

Történetük szomorú, a filmcsillag édesapja ugyanis elhagyta Romildát, nem vette feleségül, és gyermekeikről sem gondoskodott soha. Kisebbik lányát, Mariát csak sok évvel később azért vette a nevére, mert Sophia Loren ezért pénzt fizetett neki. 

A 2. világháború viszontagságai után Romilda és lányai Pozzuoilba költöztek a színésznő nagymamájához. A mama talpraesett hölgy volt, nyitott egy kis kocsmát a nappalijukban, ahol a saját cseresznyelikőrjét szolgálta fel a vendégeinek. Romilda, zongorista lévén, egész este játszott, Maria énekelt, Sophia pedig a pincérnői feladatokat látta el. 

Romilda 1991-ben bekövetkezett haláláig támogatta a lányát, rengeteg eseményre elkísérte. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire hasonlítottak egymásra! 

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Corbis

Source link