Haumann Máté kinőtt ismert és szeretett édesapja, a 2022. május 28-án elhunyt Haumann Péter árnyékából, színészként számtalan nagy alakítás van mögötte. 

42 éves férfiként most áll a nősülés és családalapítás küszöbén. Erről és a jövő örömteli eseményeiről is mesélt a DTK: Elviszlek magammal legújabb epizódjában, amely ma látható a Spektrum Home csatornán. 

Haumann Máté apja

Haumann Máté a főiskolát a londoni Guildhall School Of Music & Dramában fejezte be. Játszott a Tháliában, a Radnótiban és a Veszprémi Petőfi Színházban, nemzetközi filmes karrierje remélhetőleg óriás lendület kap az idén leforgott külföldi szuperprodukcióval. 

Haumann Péter a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017 szeptemberében.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Haumann Péter egyszer, amikor Haumann Máté Veszprémben játszotta a Vadkacsát, csak nézte a fiát, csendesen, szó nélkül. Fia kérdésére, hogy mit látott, annyit válaszolt: „Apám minden jól van, ahogy van.” 

Átugrottál a fejem felett 

– tette hozzá a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Haumann Máté nagyapja fodrász volt színészi ambíciókkal. Az utóbbit sokáig titkolta, de azért játszott. Egy régi ládában megtalálták a kincseket, az amatőr színészlét relikviáit: az akkori címlapokat, fényképeket szereposztásokat. Szerette volna mindezt kivinni az országhatáron kívülre, Haumann Máté külföldi ambíciója tehát valószínűleg innen jön, a nagyapai örökségből.

Ez a szál már egészen kiskorában előjött: nővérével, a később színésznővé vált Haumann Petrával fürödtek a kádban, amikor Máté megkérdezte: „Akarsz-e velem együtt híres lenni Hollywoodban?”. Testvére nemes egyszerűséggel nemet mondott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A másik legendás Haumann családi mondat a „Gyerünk, Haumann!”, amivel Haumann Péter útravalóként külföldre bocsátotta a fiát. Hasonlóan ahhoz, hogy apja azt kérte, álljon meg egy pillanatra, nézzen körül, fogja fel, mi történik vele. Ez a fajta konstans helyzetmegállapítás utoljára a tavaszi nagy amerikai produkció forgatásán érte Haumann Mátét, amikor a stúdióban a nagy nemzetközi sztársereg és  bomba rendező mellett érezte, hogy abban a pillanatban, és ott a kamera lencséjén keresztül megtestesül a húszévi meló. 

Haumann Máté és menyasszonya az V. Budapest Klasszikus Filmmaraton nyitóeseményén az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022 szeptemberében.

Haumann Máté és menyasszonya az V. Budapest Klasszikus Filmmaraton nyitóeseményén az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022 szeptemberében.

Fotó: Profimedia

A produkció részleteiről többet sajnos még nem árulhatott el többet, de azt hozzátette, hogya a májusi hónap kulcsszerepet kapott az idei évben: a hollywoodi forgatás, az eljegyzés, és a legnagyobb veszteség együttese, édesapja halála. Utóbbiról azt mondta, a közönség, az emberek szeretete tapintható volt, voltak, akik elsírták magukat az édesapja hiányától, az űrtől, amit maga után hagyott az emberségével és a művészetével.

Haumann Petra lánya

Haumann Petra szerepelt a színházi darabok mellett tévéfilmekben, emellett szinkronhangként is ismert, számos külföldi sorozatban hallható a hangja. Két unokával ajándékozta meg szüleit: Rozi már tinédzser, Bella kiskamasz.

Cover-fotó: Profimedia

Source link