Pénteken gomoly- és fátyolfelhőkre lehet számítani a többórás napsütés mellett. A keleti és északkeleti megyékben erőteljes gomolyfelhő-képződés is előfordulhat, ott bizonyos helyeken akár záporeső is kialakulhat. A nyugatias szél jellemzően mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható, késő estére lehűl a levegő 5 és 12 fok közé

Éjszaka az ország nagy részén kiderül az ég, de keleten előfordulhatnak felhősebb körzetek. A fátyolfelhőzet nyugat felől meg fog növekedni az éjszaka második felében. Pára és foltokban köd is képződhet. Csapadék valószínűleg nem lesz, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyjából 2 és 8 fok között fog alakulni, de több helyen várható talaj menti fagy, és a hidegre hajlamos helyeken gyenge légköri fagy is előfordulhat. 

Fotó: Christoph Wagner / Getty Images Hungary

Szombaton a napsütést időszakosan megszűrheti a vastagodó fátyolfelhőzet. Számottevő csapadékra nem lehet számítani. A déli szelet többfelé élénk vagy erős lökések kísérhetik. A délutáni hőmérséklet nagyjából 16 és 22 fok között fog alakulni. 

Vasárnap a napos időszakok mellett nagyrészt erősen borult vagy felhős lesz az ég. A nap első felében kevesebb, de a második felében több helyen lesz valószínű eső, zápor, akár zivatar is. Hajnalban pára és köd is képződhet néhol. A déli szél várhatóan többfelé meg fog élénkülni. A minimum-hőmérséklet 3 és 11 fok között lesz várható, a csúcshőmérséklet pedig 15 és 23 fok között, délkeleten a magasabb értékekkel. 

Ilyen varázslatos az ősz az Alpokban: a fotós gyönyörű képeken mutatta meg az évszak szépségeit

Az Alpokról valószínűleg mindenkinek a hófödte hegycsúcsok és síparadicsomok jutnak az eszébe, ám a több országon átívelő hegység nem csak télen nyújt varázslatos látványt.

Képek: Getty Images Hungary

Source link