A kávéivás a legtöbb ember számára a mindennapok kedvelt rituáléját jelenti. Pár perc szünet a gőzölgő ital felett – egy kis idő magunkra.

Csakhogy ez a pár perces szünet igen drága is lehet, ha az ember nem a megfelelő eszközzel főzi a kávéját. Bár sokan azt gondolnák, hogy a kotyogós egy gazdaságos megoldás, valójában többe kerül a használata, mint azt az ember feltételezné. Van egy sokkal gazdaságosabb megoldás, mely ugyanolyan jellegű kávét készít.

Az elektromos kotyogós kávéfőző

A spórolás miatt nem kell lemondani a kotyogós kávéról, csak áttérni egy gazdaságosabb eszközre, az elektromos kotyogós kávéfőzőre, mely csaknem ugyanúgy működik, akár egy vízforraló.

A kölülönbség mindössze annyi, hogy itt nem egyszerű vízmelegítésről van szó, hanem a főzőbe darált kávé is kerül, melyet a felforró víz a régi fajta kávéfőzőhöz hasonló módon jár át – és már kész is van a megszokott, kotyogós kávé.

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

Mi a baj a sima kotyogós kávéfőzővel?

Amennyiben a régifajta kotyogós főző nem az alapterületével nagyjából egyező gázrózsára kerül, hanem egy nagyobb főzőkorongra az elektromos tűzhelyen, akkor az a tűzhelyből származó hőnek csak kis részét használja fel, a korong szabadon maradó részéről származó hőt nem, így rengeteg energia vész kárba. Ez az elektromos gép esetében nem történhet meg, az energia minden cseppje felhasználásra kerül.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az elektromos kotyogós a gyakori instant kávé plusz vízforraló kombinációnál is gazdaságosabb, hiszen a szóban forgó gép körülbelül negyed- vagy ötödannyi áramot fogyaszt, mint egy átlagos vízforraló .

Spórolós fogások

Korábbi cikkünkben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyeket árstopos alapanyagból lehet elkészíteni.

Source link